Vackra tänder med kosmetisk tandvård och tandställning

För de flesta människor, används estetisk tandvård för att få betydligt vackrare tänder. Förr användes metoder såsom att bleka tänderna eller korrigera olika typer av brister, men dessa saker var mest för de rika och berömda. Dessa dagar, dock har det varit så framsteg på detta område, och det har blivit vanligare i det vanliga samhället. Med detta har priserna för många förfaranden inom den kosmetiska tandvården sjunkit. Även om tandläkare fortfarande sätter in en tandställning på människors tänder och bleker dem med olika metoder, gör de det nu på mycket mer innovativa sätt.

Tandproteser i trä, en gammal metod

Om du vill gå riktigt långt tillbaka, ser du att metoder för kosmetisk tandvård bestod av tandproteser snidade i trä, och tandblekning utfördes av frisörer med salpetersyra. Det var ganska gamla, och uppenbart bristfälliga, metoder och förfaranden. Så lite som för två eller tre decennier sedan var dock tandläkare med porslin materials till tänder och fylla i luckorna, och de har använt metall tandställningar för att räta ut tänderna i många decennier.

Plastskenor för tandblekning är populärast idag!

Tandblekning gjorda av tandläkare med emalj-förstörande syror gav vika för fluor sugtabletter som också tenderade att ge ett ljusare leende, men senare konstaterades det att överanvändning av fluor faktiskt missfärgade tänderna och används knappt längre som en metod för kosmetisk tandvård. Idag har estetisk tandvård gjort många framsteg. Även om människor fortfarande får tandställning för att räta sina tänder, är det en praxis som snabbt blir mindre vanlig. Dessa dagar, för dem själva och för sina barn, väljer människor de nya, tydliga, plast skenorna som du bär i etapper, där varje steg av uträtning tänderna bara lite mer tills önskat resultat är äntligen nådd.

Dessa skenor är helt löstagbara, vilket innebär att du kan ta bort dem för att äta eller borsta tänderna, och behandlingen behövs oftast bara för ungefär ett år eller mindre. Det är en betydande förbättring jämfört med tandställningar av metall, som vissa människor fick bära upp till 3 eller 4 år. Även tandläkarna använder fortfarande porslin för att fylla luckor och sprickor, gör de det på ett nytt sätt som bidrar till framsteg inom estetisk tandvård.